"Snack på stan om gymnasiet oroar"

Förra året debatterade politikerna om det var rätt beslut att låta gymnasiet och kommunens vuxenutbildning flytta ihop. Nu har en uppföljning gjorts.

Barn- och utbildningsnämndens andre vice ordförande Elin Landerdahl (M) säger att hon oroas av rykten om otrygghet på gymnasiet.

Barn- och utbildningsnämndens andre vice ordförande Elin Landerdahl (M) säger att hon oroas av rykten om otrygghet på gymnasiet.

Foto: Ulrik Alvarsson

Västerviks kommun2020-03-11 22:00

Uppföljningen visar att det hittills under läsåret har varit två bråk på skolan. Ena gången mellan tre vuxenelever, och andra gången mellan en gymnasieelev och en vuxenelev. Ett annat orosmoment är modersmålslärare som blivit hejdade av vuxenelever som velat veta hur det går för barn och ungdomar som läraren har.

Ett problem som återkommer i uppföljningen är att de nybyggda och nyrenoverade lokalerna är trånga.

Framförallt var det Moderaterna som hade farhågor om att gymnasiet skulle bli en otryggare miljö om vuxenutbildningen flyttade in. I en motion ville partiet stoppa att SFI, Svenska för invandrare, skulle flytta in i lokalerna på Östersjövägen. Motionen röstades ner, däremot beslutades att en uppföljning skulle göras.

Nu när uppföljningen redovisats låter det som att moderaten Elin Sjölander Landerdahl har blandade känslor:

– Det är bra att man arbetar aktivt med de här frågorna. Samtidigt så har det skrivits två ungdomsmotioner om ordningen på gymnasiet, och man hör snack på stan.

Hon tycker att hon möts av motstridiga bilder av läget på gymnasiet, och hade helst sett ytterligare uppföljningar de kommande åren.

Nämndens ordförande Marcus Fridlund (S) ville däremot inte se ett sådant uppdrag:

– För gymnasie- och komvuxledningen är tryggheten på skolan ett ständigt pågående arbete. Att ge uppdrag om redovisningar till nämnden skulle innebära ett onödigt merarbete.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!