Oklart när parkeringarna avgiftsbeläggs

Tidigare i år beslutade kommunstyrelsen att avgiftsbelägga åtta parkeringar i centrala Västervik. Men beslutet överklagades av flera privatpersoner och det är i nuläget oklart vad som kommer att hända.

Parkeringsskylten på Stenhamra är ännu inte installerad, enligt Christer Ramström pågår fortfarande diskussioner med bostadsrättsföreningen.

Parkeringsskylten på Stenhamra är ännu inte installerad, enligt Christer Ramström pågår fortfarande diskussioner med bostadsrättsföreningen.

Foto: Filip Gustafsson

Västerviks kommun2019-10-23 06:00

– Nu ligger det hos förvaltningsrätten i Linköping och innan vi får deras beslut kan vi inte göra något. Vi har yttrat oss i ärendet men inte hört något ännu, säger Christer Ramström på kommunens samhällsbyggnadsenhet.

Parkeringarna som kommunstyrelsen beslutat att avgiftsbelägga är Stenhamra, Skeppsbron, Garvaren, Järnvägsstationen, Fängelsetorget, Norra Hallströmsgatan, Gamla kyrkogården och Norra Strandvägen.

Privatpersonerna som har överklagat beslutet anser att det borde varit kommunfullmäktige som tog beslutet, och vill således att förvaltningsrätten prövar om kommunstyrelsen verkligen hade mandat att ta beslutet.

– Vi har inte fått någon information och får vänta in deras beslut helt enkelt, säger Christer Ramström.

Samtidigt har kommunen ännu inte installerat den nya parkeringsskylten, som ska visa antalet lediga platser, på Stenhamraparkeringen. Anledningen är att det både finns kommunala och privata parkeringsplatser på Stenhamra, och systemet inte kan skilja om bilarna tillhör de boende eller vanliga besökare.

– Jag vet inte exakt när skylten kommer upp, men det är på gång. Det handlar lite om hur de som har reserverade parkeringsplatser ska kunna ta sig in och ut på parkeringen. Vi måste hitta någon alternativ infart så att de inte räknas in i systemet. Det är diskussioner som pågår med bostadsrättsföreningen.

Karta: Stenhamragatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!