Nystartad forskning ska bedrivas på Campus

I januari kommer Campus Västervik bli samlingsplats för en helt ny forskning. "Det här blir helt nytt för Sverige", säger Campuschefen Jerry Engström.

Västerviks kommun 30 september 2019 16:52

I ett pressmeddelande skriver Campus att man kommer bli en samlingsplats för "unik forskning i Kalmar län". Fokus ska ligga på forskning inom landsbygd, välfärdsfrågor, social inkludering och hållbarhet i Hultsfred, Vimmerby och Västervik.

–  Det här blir helt nytt för Sverige. Mig veterligen jobbar inga andra kommuner på det här sättet. Vi gör en ordentlig satsning på att tillföra kunskap och kompetens om och för vår region, som vi tidigare inte har haft, säger Jerry Engström.

– Forskningen är inriktad på områden där vi vet att vi har utmaningar, fortsätter han.

Forskningen, som är en del av Campus 2030, beräknas komma i gång i januari och nu söker man efter sex licentiattjänster.

Vad är syftet med forskningen?

– Dels att vi ska vidareutveckla den här forskarmiljön vi har. Men framför allt kanske det handlar om att få forskare som jobbar över våra tre kommuner och sedan finnas kvar här. Alla tre kommunerna ska kunna ta del av den här informationen och ha nytta av den. 

Hur tror du att intresset kommer vara för de här tjänsterna?

– Ja, det får vi se. Men vi tror att det finns en potential och vi hoppas framför allt på sökande från våra tre kommuner.

Vad är det som gör det här unikt?

– Sättet att arbeta gör det här unikt. Det finns ingen annan kommun som samlar forskarutbildningar på det här sättet. Normalt sett bygger man den här typen av verksamhet på högskola eller universitet, men vi bygger den i norra Kalmar län. Det är helt nytt för det här landet. 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa