Med ny musik sÀger de sitt om konsumtionshets

Fyra av fem av bandets medlemmar kommer frÄn VÀstervik. Nu Àr Causeries Äterigen aktuella med nyskriven musik.

Bandet Causeries bestÄr av Jonas Nilsson, gitarr, Sebastian Anderot, synt, David Nilsson, trummor, Andreas JÀrvenpÀÀ, sÄng, och Rasmus Lindblom, bas.

Bandet Causeries bestÄr av Jonas Nilsson, gitarr, Sebastian Anderot, synt, David Nilsson, trummor, Andreas JÀrvenpÀÀ, sÄng, och Rasmus Lindblom, bas.

Foto: Pressbild

VĂ€sterviks kommun2019-11-28 10:00

Indie-rockbandet Causeries bildades 2010 nĂ€r ett gĂ€ng musikintresserade VĂ€sterviksgrabbar flyttade till Göteborg strax efter att de avslutat sina gymnasiestudier. 

– Sedan dess har vi gĂ„tt igenom lite olika skepnader och tar nu ett nytt avstamp kan man sĂ€ga, sĂ€ger bandets gitarrist, Jonas Nilsson, över telefonen. 

Deras nya singel och video "Unisex guns" slĂ€pps pĂ„ fredag, Black friday, som en motreaktion pĂ„ köphysteri. 

– Temat Ă€r att vĂ„rt digitala liv gĂ„r till överdrift, all riktad reklam som vi översköljs av och pĂ„gĂ„ende konsumtionshets som vi tycker har gĂ„tt för lĂ„ngt.

I februari slĂ€pps en EP, gruppens tredje, med samma namn som singeln. Totalt Ă€r det tre lĂ„tar.  

– Vi har spelat mycket live och nya skivan har ett högre tempo och mer av ett livesound Ă€n tidigare plattor. Vi ville ha det rockigt och energiskt. 

Viktiga influenser har varit The Cure, Joy Division, Interpols första platta och tidiga Bloc Party. Jonas Nilsson förklarar att gruppen har arbetat med ingredienser som stÀmmer med den musikriktning de Àr pÄ vÀg mot.

Det var tidigt 2019 som lÄtarna skapades. Alla i bandet Àr involverade frÄn start och tillsammans skulpteras musiken. För texter stÄr Andreas JÀrvenpÀÀ. Under vÄren Äkte Causeries till Dals LÄnged för att spela in.

– Det var roligt, inspirerande och med fullt fokus. Vi hade bara tvĂ„ helger pĂ„ oss för de tre lĂ„tarna. 

För slutproduktion, mixning och mastring, stÄr Welfare Sounds i Göteborg. En musikstudio som bland annat arbetat med HÄkan Hellström.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!