Martin Stenmarck inleder turné i Västervik

Den 8 november har Martin Stenmarcks nya turné premiär i Västervik. Han utlovar en musikalisk show med ett sällan skådat sväng.

Martin Stenmarck ser fram emot att få inleda sin nya turné på Gränsö slott i Västervik den 8 november.

Martin Stenmarck ser fram emot att få inleda sin nya turné på Gränsö slott i Västervik den 8 november.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Västerviks kommun2019-10-27 10:00

– Vi har tränat länge och nu känner jag mig riktigt sugen på att få möta publiken igen. Det ska bli kul att inleda turnén på Gränsö slott i Västervik, säger den folkkäre artisten.

Stenmarcks turné besöker 20-talet orter i södra och mellersta Sverige, och pågår fram till mitten av januari.

– Det är mycket teknisk utrustning. Vi börjar packa upp och finslipa allt redan dagen innan på Gränsö.

Martin Stenmarck, 47, är lite osäker på om han tidigare spelat i Västervik, under sin snart 30-åriga karriär:

– Det är en lätt förvirrad artist du pratar med. Jag har dock fotografiskt minne. När jag kör in i Västervik kan jag därför direkt med säkerhet svara på den frågan, skrattar Martin Stenmarck.

Stenmarcks nya show innehåller en hel del nytt musikaliskt material, både eget och andras låtar som kommit att bli milstolpar sedan de format hans egen utveckling som artist.

– Jag lovar att publiken kommer att gå hem uppfylld av musiken. Min morfar, som var operettsångare, sade alltid att "det vi gör är lika viktigt som det läkare gör. De tar hand om kroppen medan vi tar hand om själen".

– Även jag försöker arbeta efter den devisen, säger Stenmarck som utlovar en musikalisk show med ett sällan skådat sväng. Bland annat har man dubbla trummisar, rutinerade Nicci Notini och Stellla Thors Berefelt.

Övriga musiker är gitarristen Göran Eriksson, Agnes Grahn på trumpet samt Marcus Olsson och Jonas Thander på klaviatur/sax.  Kapellmästare är basisten Fredrik Landh.

Karta: Västervik
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!