Mahmoud Jaour avslutar Äret pÄ Lofta CaffÚ

Nu Àr det snart dags för sÀsongens sista utstÀllning. Till nÀsta Är kommer det bli fler utstÀllningar under sÀsongen.

Det Àr en ganska stor utstÀllning med mÄnga alster som ska upp pÄ vÀggarna.

Det Àr en ganska stor utstÀllning med mÄnga alster som ska upp pÄ vÀggarna.

Foto: Andreas Johansson

VĂ€sterviks kommun2019-10-18 10:00

Mahmoud Jaour kom till Sverige för fem Är sedan. Flykten gick frÄn Syrien. Han började att mÄla redan nÀr han var runt femton Är gammal och fortsatte med sitt intresse nÀr familjen flytt till Sverige. Han har jobbat pÄ hÀstgÄrd men mÄlat vid sidan om hela tiden.

Det har blivit nÄgra utstÀllningar, flera i Gamleby. Nu har turen kommit till Lofta Caffé, dÀr Mahmoud Jaours utstÀllning utgör final pÄ sÀsongen. Hans konst Àr skiftande. Ibland blir det abstrakt, ibland stilleben, ofta förestÀllande, ibland symboliskt. Han mÄlar det han har lust med och har ofta en tanke bakom motivvalet.

– Svenskar verkar gilla det abstrakta, konstaterar han.

Han berĂ€ttar att han gillar den svenska naturen och att motiven Ă€r en blandning av bilder i hans huvud och verkligheten. Han tar intryck av det han ser kring sig. Och snart blir det nya intryck, flytten gĂ„r till Osby i SkĂ„ne, frĂ„n Överum.

Till hjÀlp med hÀngningen av konsten har han Bo Söderberg. De tvÄ trÀffades nÀr Bo och hans fru Marianne var VÀsterviksvÀrdar. De har blivit bra vÀnner.

UtstÀllningen Àr den elfte i ordningen den hÀr sÀsongen. Och det har varit en hektisk sommar berÀttar Frank Hinzmann Dambach och Cécile Dambach. Men de planerar inte att slÄ av pÄ takten för det, utan lÀgger i ytterligare en vÀxel. NÀsta sommar kommer det bli 14 utstÀllare.

Mahmoud Jaours utstÀllning pÄgÄr mellan 19 oktober och 10 november.

– Och dĂ„ stĂ€nger vi efter det, det blir flera upptrĂ€danden sista dagen, berĂ€ttar CĂ©cile Dambach.

Mahmoud Jaour och Bo Söderberg Àr kompisar. Bo hjÀlper till att hÀnga.
Mahmoud Jaour och Bo Söderberg Àr kompisar. Bo hjÀlper till att hÀnga.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!