Kritiserar majoritetens verklighetsbild

Under tisdagen var moderatpolitikern Carl Dahlin, oppositionsråd i regionen och vice ordförande i personalutskottet, på besök på Västerviks sjukhus. Det är ett led i vad han kallar "få en riktig bild av verkligheten".

Carl Dahlin (M) vill se en genomlysning av verksamheten och göra regionen till en mer attraktiv arbetsgivare. Majoriteten menar att hans föreslagna åtgärder är samma som de själv jobbar efter.

Carl Dahlin (M) vill se en genomlysning av verksamheten och göra regionen till en mer attraktiv arbetsgivare. Majoriteten menar att hans föreslagna åtgärder är samma som de själv jobbar efter.

Foto: Andreas Johansson

Västerviks kommun2019-10-09 06:00

– Det passerar för många filter på vägen. Politiker får en tillrättalagd bild. Majoriteten vill inte veta av den bilden, menar Carl Dahlin.

Bland annat besökte Dahlin gynavdelningen på Västerviks sjukhus.

– Det viktigaste är att sitta med i fikarummet och höra vad man pratar om. Det blir tydligt att man sliter för att få verksamheten att gå ihop, särskilt de som har verksamhet dygnet runt. Man är konstant kort om personal, vilket leder till en skenande kostnad för rekrytering av bemanningspersonal.

– Det finns ingen quickfix. Det handlar om att skapa konkurrenskraftiga löner, göra personal delaktig och exempelvis erbjuda vidareutbildning.

Är inte det samma recept som majoriteten brukar framhålla?

– Det är inget som kommer fram i våra möten i så fall.

Dahlin efterfrågar också en så kallad genomlysning av verksamheterna för att få reda på hur mycket personal som krävs.

En sådan genomlysning fattade man beslut om redan förra mandatperioden, enligt Anders Henriksson (S), ordförande i regionstyrelsen.

– Den pågår för fullt just nu, det är inga nyheter för oss, säger han.

Vidare säger han att Dahlins åtgärder är samma som majoritetens.

– Inte heller där är det något nytt, det är just så vi jobbar med frågan. Det är olyckligt att man försöker oroa, istället för att koncentrera sig på gemensamma lösningar.

– Vi har en lika god bild av verksamheterna som Dahlin har, vi är ute minst lika mycket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!