Kommunen vill förenkla för föreningarna

Västerviks kommun vill förbättra sin kontakt med föreningslivet. Därför inrättar man ett helt nytt forum för dialog.

Västerviks kommun 20 oktober 2019 21:00

Det nya forumet har fått namnet Dukat bord, och arrangeras för första gången den 21:e oktober på kommunhuset i Västervik. Målet är att det ska bli enklare för föreningarna att komma i kontakt med kommunen.

– Dukat bord innebär öppna möten med utrymme för frågeställning och dialog. Under hösten och våren kommer vi pröva metoden och utvärdera resultatet kontinuerligt. Vi hoppas att detta ska korta svarstiderna och förenkla för föreningarna som bidrar med så mycket positivt i Västerviks kommun, säger Johannes Löf, föreningslots.

Mötena kommer att arrangeras en gång varje månad och på plats kommer flera representanter från kommunen att vara, bland annat Johannes Löf, idrotts- och fritidsstrateg Anders Östlund, kultursamordnare Mårten Öhrling och landsbygdsutvecklare Malin Olsson.

Behövs ett sånt här forum i Västervik?

– Det är ett nytt sätt att prata kring typiska föreningsfrågor som kan dyka upp. Man kan komma på de här mötena med spörsmål, och då är hela professionen från kommunen samlad. Tanken är att de ska få en chans att möta de tjänstepersoner som jobbar med föreningsfrågor fysiskt, svarar Anders Östlund.

Vid vilka situationer kan det här forumet vara användbart?

– Det kan handla om frågor som rör lokaler, bidrag eller annat som man inte riktigt vet hur man ska hantera. Eller så kan det handla om idéer och projekt som man vill kolla av direkt med kommunen. Det finns en mängd frågor som kan komma upp. Men det är nytt för oss också och det blir spännande att se vilka frågor som dyker upp.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa