Julmarknaden i ny regi – och på ny plats

När julen står för dörren ser många fram emot att umgås, strosa runt i staden och få njuta av julstämning på gator och torg. I år har Hans-Åke Harrysson och Sven-Gunnar Edström valt att inte fortsätta driva julmarknaden.

Frälsningsarmén samlade ihop en blåsorkester förra året som spelade julmusik i Stadsparken. I år kommer julmarknaden att hållas på torgen i stan.

Frälsningsarmén samlade ihop en blåsorkester förra året som spelade julmusik i Stadsparken. I år kommer julmarknaden att hållas på torgen i stan.

Foto: Ulrik Alvarsson

Västerviks kommun2019-09-30 11:30

Västervikarna kommer dock inte att stå utan julmarknad. Den kommer istället att hållas av Västervik framåt. De vill gärna köra den i Hans-Åkes och Sven-Gunnars anda men har valt att ändra platsen. 

Tidigare har man fått gå till Stadsparken för att gå på julmarknad och innan dess var marknaden belägen i Slottsruinen. Tobias Ahlstedt på Västervik framåt har nu flyttat den för att göra den än mer stadsnära. Dessutom vill man minska risken för att marknaden vid regn ska bli en lerig promenad och utesluta problem med elen.

 – Vi har bokat Spötorget och Stora torget för att kunna sprida julmarknaden och ha den i stan. Då blir vi lite mer vädersäkra. På torgen i stan vet vi att vi får en säker strömkälla och vattnet rinner dessutom av. I Stadsparken samlades vattnet i marken så det blev inte mycket kvar av gräset om det regnade. 

Hur kommer det sig att ni tog över denna tradition?

– Det var utställarna som undrade om inte Västervik framåt kunde ta över julmarknaden eftersom de förra arrangörerna valde att inte fortsätta. Vi har tagit det några vändor och sa sen att: Ja vi kan väl göra något. 

– Vi vill gärna skapa en skön julstämning i stan, ta över lite av arvet och göra något bra av det. All ära till Hans-Åke och Hasse som dragit det här på ett annat sätt. Nu gör vi det här för att vi ska få ha en trevlig marknad och en trevlig stund i stan. Det ska vara mysigt, säger Tobias Ahlstedt.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!