Här monteras paviljonger till förskolan

I våras fick barn och personal lämna förskolan Kräftan på grund av dåligt luft och fuktproblem. Nu sätts nya paviljonger upp.

Västerviks kommun 8 november 2019 09:30

Begagnade paviljonger från Stockholm monteras nu till förskolan Kräftan, på en tomt i hörnet av Laxgatan och Norra Vägen i norra delen av Västervik.

På tisdagen började de lyftas på plats med stora mobilkranar.

Byggnaderna sätts upp på en tomt där det tidigare fanns skog, innanför den plats där ICA Laxen låg förr i tiden.

– Den 1 mars ska barn och personal kunna flytta in i mer permanenta lokaler, förutsatt att vintervädret inte sätter krokben för arbetet, säger Västerviks kommuns barn- och utbildningschef Magnus Bengtsson.

– Paviljongerna kommer att fräschas upp rejält och förses med nya ytskikt, vilket gör att de kommer att bli ändamålsenliga för vår förskoleverksamhet.

Paviljongerna byggdes 2007 för att användas just som förskola. De har tidigare stått i Bromma. Hyresvärd för den nya förskolan blir det kommunala bolaget Tjust Fastigheter AB.

I dag bedrivs Kräftans förskoleverksamhet tillfälligt i lokaler tillhörande Svenska Kyrkan, intill S:ta Gertruds kyrka i centrala Västervik.

 

På den tomt där paviljongerna nu sätts upp projekteras just nu även en helt ny, större förskola i framtiden.

– När projekteringsarbetet är klart kommer därefter ett definitivt, politiskt beslut att tas. Kanske handlar det om en förskola för 170–190 barn. Jag törs i dagsläget inte säga någon exakt siffra, säger Magnus Bengtsson.

– Det är inte alls omöjligt att vi även om/när en ny förskola byggts kan fortsätta ha bruk för de paviljonger som nu sätts upp.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Läs mer!

Debatt: Skärmen i förskolan – ett omöjligt uppdrag?

Skärmen i förskolan – ett omöjligt uppdrag?

Förskolläraren Jessica sov över på jobbet – för säkerhets skull • Då gick strömmen • Föräldrar kom med kaffe: "Väldigt tacksamt"

Förskolläraren Jessica sov över på jobbet – för säkerhets skull • Då gick strömmen • Föräldrar kom med kaffe: "Väldigt tacksamt"
Visa fler
Ämnen du kan följa