I somras startade han även ett bageri och karamellkokeri i Gunnebo centrum.
Innebär detta att du kommer att driva tre företag framöver?
– Det stämmer.
Det låter mastigt!
– Det går bra när man har duktiga människor som arbetar i företagen, vilket jag har. Jag tänker också att de här tre verksamheterna kan komplettera varandra bra.
Anders Johansson berättar att han redan har anställt personal till kaféet, bland annat en bagare, och att han för egen del även fortsättningsvis kommer att arbeta i godisbutiken som ligger bara några meter längre upp på gatan.
Hur kommer det sig att du valt att ta över kaférörelsen?
– Verksamheten har varit till salu ganska länge nu och jag känner de forna ägarna sedan tidigare. När jag fick möjligheten att köpa kände jag att jag ville ta den chansen.
– Kaféet har varit saknat. Det har jag hört från kunder i godisbutiken och jag har själv sett att många har varit och dragit i dörrhandtaget till kaféet.
Blir det någon förändring när du tar vid?
– Nej, inte direkt. Vi fortsätter som vanligt. Det kommer att se likadant ut invändigt som tidigare men sortimentet kommer att ändras lite grand. Vi utökar till exempel luncherbjudandena med soppa. För övrigt bakar vi allt själva.
När är det dags för nyöppning?
– Inom två veckor, eller så snart som möjligt. Personal finns på plats och nu är det bara några tekniska detaljer som ska lösas med Bolagsverket innan vi kan slå upp dörrarna.