Han blir kommunens nya miljöchef

Lars Kåremyr har utnämnts till ny miljöchef efter Carolina Stalebrant.

Lars Kåremyr vid en av kommunens stadsängar.

Lars Kåremyr vid en av kommunens stadsängar.

Foto: Karin Hertz/Arkiv

Västerviks kommun2019-10-25 13:30

– Det känns jätteroligt, säger Lars Kåremyr, när vi når honom.

Han befinner sig just nu på semester. Den 18 november tillträder han sin nya befattning som miljöchef.

Förra miljöchefen Carolina Stalebrant tog steget upp och blev förvaltningschef för miljö- och byggnadsförvaltningen. Som miljöchef ansvarar man för den avdelning som gör kommunens tillsyn inom miljö- och hälsoskydd, livsmedel, byggnation, brandfarliga varor, servering av alkohol samt tobak. Avdelningen ansvarar även för naturvårdsfrågor och miljöövervakning.

Lars Kåremyr är ett välkänt namn för många. Han kom till kommunen 2010. I bagaget hade han en civilingenjörsexamen från Lund i ekosystemteknik. Första jobbet var som miljö- och hälsoskyddsinspektör, men bara ett knappt år senare utnämndes han till kommunekolog. Ett jobb som han har haft sedan dess.

Förvaltningschefen Carolina Stalebrant beskriver honom i ett pressmeddelande som "en kreativ och drivande person med förmågan att snabbt se samband. I kombination med öga för förbättringsarbete, ger det honom mycket goda förutsättningar att axla tjänsten."

I pressmeddelandet talar han själv om att, samtidigt som kommunen inte ska gå utanför lagar och regler, så vill han förstärka samarbetet både inom kommunen och med näringslivet.

Hur ser dina tankar ut där?

– Jag vill att vi ska komma in tidigt i diskussioner, så att det inte uppstår onödiga låsningar i senare skeden. Om man är en företagare som vill utveckla sin verksamhet ska det kännas naturligt att komma till oss och prata i ett tidigt skede.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!