Glitter och glamour på stora företagsfesten

Under lördagskvällen ägde den 18:e upplagan av Tjustgalan rum. Årets stora företagsfest lockade 330 gäster – varav sex stycken åkte hem som lyckliga pristagare.

Västerviks kommun 28 september 2019 18:09

Efter förra årets gala tackade Jan B Frey, som varit projektledare för Tjustgalan sedan starten, för sig. Nya arrangörer blev Jon Sjölander och Johan Heinz. 

– Det kommer att bli jätteroligt, men också utmanande. Vi har försökt att höja kvalitén på galan lite grann och det tror vi är uppskattat av många. Självklart är pristagarna viktigast, men det ska också vara en kväll som näringslivet förtjänar. Det här är nog början på något nytt, sade Jon Sjölander strax innan minglet tog fart.

När de drygt 330 gästerna anlände öste regnet ner över Gränsö. 

Temat är "Kärlek och tillsammans" och årets gala kommer nästan att förvandlas till en varm sommarkväll. Temat på maten är nämligen kräftskiva och det kommer både serveras snaps och sjungas snapsvisor.

– Jag tänkte, när är vi tillsammans egentligen? Jo vid jul, men jag tror ingen här vill ha julbord. Därför kommer vi ha en liten kräftskiva, förklarade Mikael Andh, från Västerviks stadshotell.

Vid 19:30 var det dags för kvällens första pris – "Årets branschföretag" – som utses av Tjustgalans styrelse.

Priset delades ut av Niklas Lind på Västervik Framåt och vinnare blev Anita och Paul Hultberg på Rågö servering. 

– När jag tog klev över tröskeln på Rågö för 30 år sedan kunde jag aldrig drömma om det här, tackade Paul Hultberg från scenen.

Bara några minuter senare delades "Årets kulturstipendiat" ut. Vinnare blev den välkända modestylisten Elin Swahn som är från Västervik men bor och arbetar i New York.

Grattis, hur känns det?

– Jättebra. Jag är jättestolt och glad över att vara hemma i Västervik. Det är jätteroligt att min hemstad uppmärksammar mig.

Vem är du för dem som inte har koll på det?

– Jag jobbar som modestylist och är baserad i New York. Jag jobbar över hela världen med kläder, så jag har mitt eget företag och en agent som representerar mig.

Efter varmrätten var det dags att kora "Årets tillväxtföretag och "Årets företagsledare". 

Med motiveringen "Årets tillväxtföretag har verkat på marknaden i över 80 år, och är där med ett av Västerviks kommuns ihärdigaste bolag. Med en lång och gedigen industrierfarenhet har man visat prov på kreativ utveckling och i dag är man en modern och ledande tillverkare". 

Priset tilldelades Resinit, som gör skärande plastbearbetning i små serier, och priset hämtades av bolagets vd, Per Alne som hyllade alla 55 medarbetare.

Årets företagsledare blev Stina Porsgaard, hotelldirektör på Stadshotellet i Västervik.

Peter Hirschman på Jojjen AB tilldelades "Årets företagare".

Vid 23-tiden var det dags för kvällens sista pris – "Årets entreprenör". Carin Torngren från Västerviks företagsgrupp äntrade scenen för att dela ut priset. 

Med motiveringen "Årets entreprenör ser hela tiden nya lösningar och möjligheter. Att våga ta risker, att ha förmågan att koppla ihop olika saker till nya sammanhang kännetecknar denna starka person".

Och årets vinnare blev Magnus Thörnwall, Thörnwalls Entreprenad AB och Smart Yta AB.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Lokalt företag sponsrar Visfestivalen: "Alla blir glada när man pratar om Västervik"

Lokalt företag sponsrar Visfestivalen: "Alla blir glada när man pratar om Västervik"

Gamlebybo vill spara silon: "Skulle kunna bli en turistmagnet" • Bankkonstnärer intresserade av att smycka den

Gamlebybo vill spara silon: "Skulle kunna bli en turistmagnet" • Bankkonstnärer intresserade av att smycka den

Väggkonsten försvann efter renoveringen – Wiberg: "Så ser verkligheten ut för street art"

Väggkonsten försvann efter renoveringen – Wiberg: "Så ser verkligheten ut för street art"