Frisörer samlade pengar till välgörenhet

En dag varje år arbetar frisörerna på salong Amici i Västervik ideellt för att samla in pengar till en god sak. I helgen var det dags igen och i år skänks intäkterna till Bry, Barns rättsskydd.

Elsa Axelsson Andersson görs fin i håret av frisören Maria Throzell.

Elsa Axelsson Andersson görs fin i håret av frisören Maria Throzell.

Foto: Lotta Gometz

Västerviks kommun2019-10-26 18:00

– Det var inte svårt att välja till vilken organisation pengarna skulle gå den här gången, säger Veronica Eriksson som är en av salongens två ägare.

Hon håller fram en broschyr från Bry där det står att läsa att vart femte barn i Sverige utsätts för sexuella övergrepp innan de fyllt 18 år.

– Det finns inget bra rättsskydd för barn som det ser ut i dag. Nu finns den här organisationen som har tagit tag i problemet och arbetar för att få till en förändring, och de behöver pengar. Vi var helt eniga om att det var hit vi skulle skänka dagskassan i år, säger hon.

En av dagens kunder är Emma Ege. Hon sitter dessutom i frisörstolen för allra första gången och är spänd av förväntan.

I dag får hon håret fixat av frisörstudenten Alice Andersson. När hon är färdig har Emma bland annat fått ett fint färgglatt fjärilsmönster i håret.

– Jag hörde talas om det här initiativet när jag själv var här och klippte mig i veckan. Det är ju ett bra initiativ som det känns bra att stötta, säger Emmas mamma Maria Ege.

Redan när salongen öppnade på lördagsförmiddagen fanns ett inte så dåligt "startkapital" i kassan.

– Vi har ju pratat om och informerat kunderna om det här nu under veckorna inför. Och många har velat bidra, även de som redan klippt sig och inte behövde boka någon tid. Så redan innan vi öppnade i dag hade vi fått in 4 500 kronor som kunderna swishat till oss, berättar Veronica Eriksson.

Delägare och anställda på salong Amici  arbetar ideellt en lördag varje år. Den här dagen går dagskassan till ett välgörande ändamål. I år skänks pengarna till den relativt nystartade organisationen Bry, Barns rättsskydd.
Delägare och anställda på salong Amici arbetar ideellt en lördag varje år. Den här dagen går dagskassan till ett välgörande ändamål. I år skänks pengarna till den relativt nystartade organisationen Bry, Barns rättsskydd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!