Enheten på sjukhuset kan öppna efter nyår

Under början av nästa år kan den palliativa vårdenheten på Västerviks sjukhus öppna. Ännu söker man mer personal.

Den nya vårdenheten ser ut att öppna i början av nästa år. Än så länge har man lyckats rekrytera fyra sjuksköterskor, man behöver sex stycken.

Den nya vårdenheten ser ut att öppna i början av nästa år. Än så länge har man lyckats rekrytera fyra sjuksköterskor, man behöver sex stycken.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström/arkiv

Västerviks kommun2019-10-30 18:00

Det säger Eva Engborg Jonsson som är chef för medicinavdelningen. Det är där som man efter årsskiftet kommer att öppna den nya palliativa avdelningen. Palliativ vård handlar om vård i slutet av livet.

Tidigare har man sagt att man hoppades på öppning vid årsskiftet. Just nu ser det ut som man kan vara igång i slutet av januari eller början av februari 2020, berättar Eva Engborg Jonsson.

Vården är personalintensiv, det handlar om vård dygnet runt, avdelningen är alltid bemannad. Det planeras för sex palliativa vårdplatser inom enheten. Sedan tidigare har man anställt sex undersköterskor och en läkare är kopplad till enheten. 

I augusti började man jakten på sex sjuksköterskor för att kunna bemanna avdelningen. Rekryteringen har gått ganska bra, berättar Eva Engborg Jonsson.

– Vi är precis i avslutningsfasen av den här rundan. Vi sitter just nu med de sista intervjuerna. Intresset har varit ganska stort, vilket vi är glada för. Det handlar ju om sjuksköterskor, och det råder stor brist på dem.

– I nuläget har vi fyra som vi kommer att anställa, det är tillräckligt för att öppna avdelningen. Men vi kommer fortsatt att söka efter fler, vi behöver anställa ett par till, säger Eva Engborg Jonsson.

Nyrekryteringarna består av sjuksköterskor som kommer från Västervik och från andra orter. En av de snart anställda kommer att flytta till Västervik, någon annan arbetar i dag på en annan enhet på sjukhuset. Andra kommer från annan ort i kommunen.

– Det är så klart roligt med nya kollegor, konstaterar Eva Engborg Jonsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!