Bebyggelse planeras i kvarteret Mullskopan

I flera år har det diskuterats vad som ska hända med det kilformade markområdet i kvarteret Mullskopan i Västervik. Nu har kommunen en intressent som vill köpa området.

Kvarteret Mullskopan 3 ligger där Stora Trädgårdsgatan och Maechelsgatan delar sig och består i dag av en skogsdunge med en parkeringsplats i mitten.

Kvarteret Mullskopan 3 ligger där Stora Trädgårdsgatan och Maechelsgatan delar sig och består i dag av en skogsdunge med en parkeringsplats i mitten.

Foto: Kjell-Arne Karlsson

Västerviks kommun2019-10-29 18:00

– Vi har tidigare fört diskussioner med två olika intressenter till fastigheten Mullskopan 3 i kvarteret Mullskopan. Dessa har dock båda hoppat av.

– Marken har till och med varit såld till företaget BoKlok AB, som ägs gemensamt av Skanska och Ikea, för 2,8 miljoner kronor.

Det berättar mark- och exploateringsingenjör Rickard Ljunggren på Västerviks kommuns samhällsbyggnadsenhet.

BoKlok har ett annorlunda boendekoncept, som går ut på att bygga hållbara hem till lågt pris.

– BoKlok valde dock senare att hoppa av och låta köpet gå tillbaka, eftersom man inte lyckades få sina ekonomiska kalkyler att gå ihop i slutändan.

Envisa rykten säger nu att kvarteret Mullskopan 3 har sålts igen, men det är inget Rickard Ljunggren vill bekräfta:

– Det är korrekt att kommunen har en ny, tredje intressent som vill köpa markområdet. Bolaget för ingående diskussioner med kommunen och håller för närvarande på att titta närmare på området.

Även denna gång är det någon form av bostäder man planerar bygga på fastigheten Mullskopan 3, det kilformade skogsområdet med en parkering där Stora Trädgårdsgatan och Maechelsgatan delar på sig.

Rickard Ljunggren vill i dagsläget inte gå ut med namnet på den nya intressenten:

– Inga detaljer är ännu klara så vi väntar med den biten.

Boklok AB planerade bygga trevåningshus med 30 bostadsrätter. Från ettor till fyror.

Karta: Coop
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!