Årets lucia är utsedd i Västervik

Årets luciafölje i Västervik: från vänster Jasmine Elb, Ellen Nyberg, Wilma Axelsson, Alice Vernersson, Agnes Alrikson och Tuva Steensrum. Ebba Lindkvist saknas på bilden.
Årets luciafölje i Västervik: från vänster Jasmine Elb, Ellen Nyberg, Wilma Axelsson, Alice Vernersson, Agnes Alrikson och Tuva Steensrum. Ebba Lindkvist saknas på bilden.

Ellen Nyberg, 19 år, blev årets lucia i Västervik, framröstad av Lions Club Västervik och övriga sex luciakandiater.

Västerviks kommun 2 december 2019 22:00

Årets luciafirande blir jubileum för Lions Club Västervik, som tillsammans med Svenska Kyrkan är huvudarrangör för evenemanget. Det är 40:e året som firandet sker i den här formen.

Sex ledamöter i Lions luciakommitté och sju luciakandidater har tillsammans röstat fram årets lucia, som alltså blev Ellen Nyberg.

Hennes tärnor blir Jasmine Elb, Wilma Axelsson, Alice Vernersson, Agnes Alrikson, Tuva Steensrum och Ebba Lindkvist. Ebba var lucia förra året, men kunde inte vara med när årets omröstning ägde rum i Lions lokal på Hallströmsgatan i Västervik på måndagskvällen.

 

Ellen Nyberg, som bor i Västervik, tog studenten i våras från gymnasieprogrammet handel och administration. För närvarande utbildar hon sig till ungdomsledare för konfirmander.

Att jobba med ungdomar är något som hon skulle kunna tänka sig i framtiden, kanske som behandlingsassistent på ett behandlingshem. Hon funderar också på att plugga till undersköterska. I så fall är det jobb på sjukhus som lockar mest efter avslutad utbildning. Men marknadsföring och ekonomi är också kul, tycker hon.

Ellen har sjungit i kör sedan hon var liten och länge drömt om att få gå med i Västerviks luciatåg, helst då som lucia.

– Det känns spännande och kul, säger hon själv om utnämningen.

 

Luciakröningen äger rum i Sankt Petri kyrka den 8 december. Sedan lussar Ellen Nyberg och hennes tärnor på 26 ställen runtom i Västervik den 13 december, bland annat äldreboenden, dagcenter och hos en rad företag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa