Möglet upptäcktes av akutens personal den 24 augusti i år och två dagar senare revs skåp och väggar ut. Sedan ställdes fläktar in och undersökningsrummet, som kallas akutrum, plastades in och förseglades.
Nu, drygt en månad senare är rummet fortfarande avstängt, vilket påverkar personalens arbete.
– Det är olyckligt att det händer i ett rum som är så pass viktigt, säger akutmottagningens verksamhetschef Marika Berg.
Hur påverkar det arbetet på akuten?
– Det blir lite mer trångt och vi har ett rum mindre. Blir det högt tryck med många patienter, så blir det ju stressigare för personalen. Man får använda väntrummet i större utsträckning och rotera patienterna så att de inte är i rummen så länge och det är inte alltid det går. Det här är inte optimalt, absolut inte. Men det har inte inneburit några patientsäkerhetsrisker. Men på lång sikt och vid jättehög belastning eller någon exceptionell händelse så är det förstås inte bra, säger Marika Berg.
Den utrustning som fanns i akutrummet har förflyttats till ett mindre rum, som nu fungerar som ett temporärt akutrum.
Just nu genomförs en fuktmätning i lokalerna.
Enligt Region Kalmar läns byggchef Thomas Karlsson är fuktskadan åtgärdad och ett möte med verksamhetsledningen om vad som ska hända härnäst är inplanerat.
Vad händer om mer mögel upptäcks? Ska ni flytta någon annanstans?
– Det kan vi inte. Då får man åtgärda det på plats, men där är vi inte. Men så är det, vi har bara en akutmottagning att vara i, säger Marika Berg.