Vill korta köer till hörapparat

Nu bjuder Regionen in patientorganisationerna för att diskutera hur man ska kunna införa vårdval när det gäller utprovning av hörapparat.

19 november 2018 09:25

Inte minst mittenpartierna har varit kritiska mot de långa köerna för utprovning av hörapparat som man haft i framförallt södra länsdelen. Deras förslag har varit att införa vårdval för att förbättra tillgängligheten.

Förslaget har dock inte varit okontroversiellt. Tidigare i höstas berättade vi att Hörselskadades riksförbund var oroade av planerna. I Östergötland har vårdval införts och där har effekterna inte alls blivit vad man hoppats på. HRF tryckte på att Kalmar län, bortsett från kötiderna, har en väl fungerande verksamhet för hörselskadade.

Nu vill den styrande koalitionen, S,C och L, träffa patientorganisationerna för en dialog.

– Vi vet att det finns brister i vissa av de vårdvalsmodeller som prövats på andra håll i landet. Därför är det viktigt att ett införande sker med bibehållen hög kvalitet i de tjänster och produkter som erbjuds, säger Anders Henriksson regionsstyrelsens ordförande (S) i en presskommentar.

Hans allianskollegor Pierre Edström (L) och Christer Jonsson (C) betonar att målet är kortade köer med bibehållen kvalitet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulrik Alvarsson

Ämnen du kan följa