Vill inspirera och bredda musiklivet i kommunen

I somras bildades föreningen Västervik Live. Föreningen vill erbjuda mer livemusik i Västerviks kommun.

22 augusti 2018 08:00

– Vi vill anordna både mindre konserter och större evenemang. Vi försöker hitta samarbeten med andra föreningar och med företag. Ensam är inte så stark, säger Håkan Waxegård, initiativtagare till föreningen.

Västervik Live har redan anordnat flera spelningar. Bland annat står föreningen bakom arrangemanget Songs and Stories i Båtsmansgränd.

– Målet med föreningen är att bjuda hit artister i olika genrer som annars inte skulle komma till Västervik. Så småningom vore det kul att anordna evenemang året om, säger styrelsemedlemmen Tess Göthe som också drömmer om att ordna en stadsfest i framtiden.

Föreningens nästa arrangemang, Summer of Love, ser Tess Göthe som en försmak på hur en stadsfest skulle kunna anordnas.

Håkan Waxegård ser föreningen Open Stage som en inspirationskälla, en annan inspiratör är Björn Ulvaeus.

– Vi vill inspirera publiken att gå på andra evenemang än de brukar göra. Vi vill också inspirera musiker att spela annan musik och bredda sig, säger Håkan Waxegård som även driver Västerviks gästhamn.

Han menar att Västervik Live kompletterar Open Stage.

– När vi arrangerar större evenemang tycker jag att det är viktigt att hitta nya former, det behövs alltid nytt. Om man inte utvecklas går man faktiskt bakåt, säger Håkan Waxegård.

I dagsläget har Västervik Live cirka 20 medlemmar.

– Vi vill gärna ha fler medlemmar. Ju fler eldsjälar ju mer grejer kan vi göra. Om föreningen ska hålla i längden behöver vi drivna människor, säger Tess Göthe.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Karin Hertz

Ämnen du kan följa