Vakter har satts in på gymnasiet

Sedan i måndags finns ordningsvakter på plats på Västerviks gymnasium. Enligt ledningen beror det på en oro bland elever på skolan.

10 oktober 2017 18:00

Under helgen ska det enligt uppgifter från flera håll ha varit bråkigt på flera platser i kommunen. Under måndagmorgonen uppmärksammades personal på Västerviks gymnasium på att det fanns en oro bland eleverna för att bråk skulle uppstå på skolan. Skolledningen beslutade om att hyra in ordningsvakter i förebyggande syfte. Det säger Jörgen Jonsson som är gymnasiechef.

– Det har inte med skolan i sig att göra men det är ju så att om man råkat ut för något under helgen så kan man ta med sig det till skolan efter helgen, säger han.

Tidigt under måndagen fick personal indikationer på att något kunde vara i görningen.

– Vi fick uppgifter om att det skulle vara något på gång på grund av sakerna som hände under helgen. Som jag förstår det ska det inte ha handlat om regelrätta slagsmål utan olika grupperingar som på olika sätt gjort olika positioneringar.

– Det var inget sagt om var eller när det skulle ske men elever har fått frågan om de i så fall skulle ”ställa upp”.

Han säger att ledningen i dag inte vet vilka ungdomar som varit inblandade i helgens händelser.

– Vi har ett mycket bra samarbete med polisen och räddningstjänsten och håller koll på situationen i samverkan med andra.

Under måndagen tog man därför i förebyggande syfte in ordningsvakter. De var kvar under tisdagen och kommer att vara kvar under onsdagen.

– Sedan ska vi diskutera det här tillsammans för att se om vakterna ska vara kvar eller inte. Det beslutet tar vi då, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Johansson

Ämnen du kan följa