Ulvaeus köper restaurang och hotell

Björn Ulvaeus köper restaurangen och hotellet på Slottsholmen.

– Jag tror att det passar både oss och Stadshotellet bättre, säger han i ett pressmeddelande.

22 oktober 2018 19:54

Under måndagen presenterades nyheten att Stadshotellet i Västervik säljer restaurang- och hotellverksamheten på Slottsholmen till Björn Ulvaeus.

Verksamheten kommer att drivas vidare av Anna Hydbom Ulvaeus, dotter till Björn, och hennes man Calle Hydbom Ulvaeus.

– Sedan min dotter Anna och hennes man Calle tagit över ansvaret för Slottsholmen har vi på ett naturligt sätt blivit ett familjeföretag och jag tror att det passar både oss och Stadshotellet bättre i det långa loppet att vi står på egna ben. Ett nära och bra samarbete hoppas vi på ändå i framtiden, säger Björn Ulvaeus i pressmeddelandet.

Stadshotellets hotelldirektör Stina Porsgaard är nöjd med överenskommelsen.

– Det är en bättre lösning för båda parter att Anna och Calle driver Slottsholmen. Vi kommer att koncentrera oss på att fortsätta att utveckla vårt fina stadshotell med restaurang, säger hon i pressmeddelandet.

Joakim Carlqvist, ägare till Västerviks Stadshotell, tycker att man hamnade i en situation där det var naturligt att Björn Ulvaeus tar över verksamheten på Slottsholmen.

- När Björns dotter Anna Hydbom Ulvaeus och hennes man flyttade ner till Västervik var tanken från början att de skulle ansvara för själva konceptet. När de väl var på plats kom vi i ett läge med lite otydligt ledarskap och otydliga roller, konceptet och verksamheten gick in i varandra och vi kände nog båda två att det inte var optimalt. Ganska snart kom vi till en punkt där vi ville sälja samtidigt som Björn ville köpa, och vi pratade en ganska kort period innan vi kom överens om att de skulle ta över.

Men några hard feelings är det inte, betonar Joakim Carlqvist.

- Vi skiljs som vänner, det här är bäst för Slottsholmen men också bra för oss. Vi kommer att fortsätta att ha ett samarbete, min ambition är i att vi även framöver ska hitta vägar för det när det gäller exempelvis konferenser.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mattias Heikki

Ämnen du kan följa