Linda Petersson, butikschef på Guldfynd i Västervik, kom tillsammans med kedjans regionchef AlineKhouri, till sjukhuset med tre kassar fulla av julklappar.

Gosedjur och smycken låg i paketen som kommer att delas ut till barn och ungdomar som tillbringar tid på sjukhuset under de kommande helgerna.

– Det här uppskattas mycket, säger Helene Lindholm som är avdelningschef för barn- och ungdomsmottagningen.

Artikelbild

| Linda Petersson (förgrunden) är butikschef på Guldfynd. Det var hon som kom på idén att skänka klappar till barnavdelningen. Längst bak från vänster: Helene Lindholm, Pernilla Grönlund och Aline Khouri.

– Man önskar ju att alla barn ska få vara hemma hos sig när tomten kommer. Men så är det inte. Och de familjer som behöver tillbringa julen på sjukhuset värdesätter nog sådana här initiativ mycket, säger Pernilla Grönlund, lekterapeut.

Hon poängterar samtidigt att man inte kan ta emot vilka gåvor som helst. Intentionen må vara god men kraven på bland annat hygien är höga.

Presenterna man nu fått till skänks från Guldfynd är nya, oanvända, föremål och leksakerna har säkerhetsmärkning.

När Linda och Aline kommer med sina kassar sitter Charlie Wetterström och hans mamma Frida Wetterström i lekterapin och väntar på att Charlie ska få komma in på operationssalen. Han ska få halsmandlarna bortopererade. Charlie får ett paket ur högen med mjuka klappar. Det visar sig innehålla en igelkott och Charlie skiner upp. Igelkotten och den färgglada bollen han nyss lekte med får åka vagn en stund.

Artikelbild

| Charlie Wetterström fick en mjuk och kramgo igelkott.

– Just gosedjur passar både barn och tonåringar. Även när man är stor kan man känna sig väldigt liten när man är inlagd på sjukhus, och då kan det vara bra att ha ett gosedjur att krama, säger Pernilla Grönlund.