Talanger uppträdde på torget

På torsdagen avgjordes Västerviks Talang 2019 och det var fem talangfulla tjejer och en kille som tog plats på scenen på Fiskaretorget.

11 juli 2019 22:00

Tävlingen arrangeras av Västervik Framåt och brukar vara ganska populär, berättar Tobias Ahlstedt, som är konferencier under tävlingen.

– Det blev några avhopp eftersom vi var tvungna att flytta tävlingen en vecka, men det är ingenting vi kan göra något åt, säger han.

Av deltagarna var det bara de första, Bianca Zanton och Alma Hillung som kom från Västervik. Duon är 11 respektive 13 år gamla och började sjunga tillsammans i skolan.

Alma har varit med i talangjakter tidigare, men för Bianca var det första gången.

– Det var kul, men nervöst, säger hon.

Någon vinst räknade inte tjejerna med.

– Vi är mest med för att ha kul, säger Alma.

Syskonen Elina Andriyevska och Nikolas Chernigovski har åkt ända från Lessebo för att vara med i talangjakten.

– Vi brukade vara med i en del talangjakter förr, men det blir inte så mycket längre. Men vi hade aldrig varit i Västervik förut och det är kul att se lite nya saker, säger Elina.

Juryn bestod av Lena Strömbäck tillsammans med Dag Weibel, Hugo Löf och Malte Wibell Ahlstedt, alla kunniga inom musik. Medan de överlade om resultatet uppträdde förra årets vinnare Isabelle Swartz.

Vinnare blev Lisa Gornstein med motiveringen: "Tonsäker, energifylld och ett utpräglat scenframträdande och, ett stort wow". Tvåa blev Elina Andriyevska medan tredjeplatsen tillföll Nikolas Cherigovski.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Persdotter Emil Sandgrim

Ämnen du kan följa