Kaféet byter koncept – satsar på egen nisch

De tycker att marknaden för kaféer och glass i Västervik är mättad. Därför förändrar de sin kaféverksamhet och satsar på crêpes.

5 juli 2019 06:00

Det har bara gått några månader sedan Sussi Johansson och Kjella Asp slog upp portarna till Hamncafét på Strömsgatan i Västervik. Redan då var de beredda att omforma sitt koncept allt eftersom.

Sedan öppnandet har det dykt upp flera nya kaféverksamheter och glasställen i Västervik. Samtidigt är två kaféer i centrum till salu.

– Den här stan är liten, så marknaden blir lätt lite mättad. Det gäller att erbjuda något som inte alla andra har, säger Sussi Johansson.

– Istället för att konkurrera med de andra kaféerna, är det bättre att satsa på något som inte redan finns, tillägger Kjella Asp.

Kjella Asp och Sussi Johansson har haft funderingar på att starta crêperie ett tag, men det var först för några veckor sedan som de själva åkte till Öland för att pröva. De säljer även italiensk glass som är tillverkad i Söderköping och det är något de kommer att fortsätta med.

– Glass och crêpes hör ihop, säger Kjella Asp.

Paret har undersökt marknaden och berättar att crêpes är efterfrågat. Ett crêperie i Stockholm har jättelång väntetid vid bordsbokning och många åker långt för att äta crêpes.

Kjella Asp och Sussi Johansson har redan startat serveringen och de berättar att gårdagen var fullsatt.

Kaféet har också bytt namn till Crêperie hamncafét.

– Vårt läge är inte dåligt och inte bra, säger Kjella Asp som tror att de hade sålt glass i massor om de haft lokal vid Fiskaretorget.

Sussi Johansson har många idéer, men de får vänta till hösten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Karin Hertz

Ämnen du kan följa