S lovar ny hockeyarena i Västervik

Socialdemokraterna i Västervik räknar kallt med att bygga ut Plivit Trade-hallen till en arena om de vinner valet.

31 augusti 2018 18:13

I ett pressmeddelande skriver Socialdemokraterna i Västervik att föreningslivet har en avgörande roll i Västerviks kommun. De anser att det är viktigt att ha sporter och prestationer som står sig väl i nationell konkurrens, och ett ishockeylag i näst högsta ligan. Kommunen vinner på detta då lagen marknadsför Västervik.

– Det absolut viktigaste är dock ungdoms- och juniorverksamheten där kopplingen till A-laget är avgörande för att locka nya ungdomar till verksamheten, säger Dan Nilsson kommunalrådskandidatför Socialdemokraterna i Västerviks kommun i pressmeddelandet.

Tidigare i år har det i kommunfullmäktige beslutats om stora investeringar i ridanläggningar, och en gemensam vision för Bökenvedsområdet där simhallen är prioriterad.

Enligt Socialdemokraterna är behovet nu stort för ishallen, och därför ska den byggas om till en arena.

– Det är viktigt att detta arbete påbörjas så fort som möjligt tillsammans med de föreningar och aktörer som är berörda. En arbetsgrupp ska tillsättas där man diskuterar de behov som finns och om det finns privata aktörer som är intresserade av att vara med och utveckla en nyarena, säger Dan Nilsson i pressmeddelandet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa