Publiksuccé i nya folkparken

Varietétältet på Marsbäcken var så gott som fullt på söndagen när sommarens program invigdes med både sång, borttrollade ringar och skön parkkänsla.

19 juni 2016 20:50

Det stora tältet ute på Marsbäcken fylls på i takt med att klockan slår ett. Janne Näsström tar plats på scenen och hälsar alla välkomna.

– Jag har drömt om det här i hela mitt liv, berättar han, och fortsätter.

– Det slog mig i våras att vi ju är Västerviks nya folkpark. Men vi ska koncentrera oss på varierad underhållning på scen.

Även publiken är varierad. Politiker och lokalkändisar trängs med barnfamiljer och under tiden som varietén kommer igång kommer mer publik in i tältet och fler stolar får plockas fram.

Det är kommunalrådet Tomas Kronståhl som får äran att inviga Varieté Marsbäcken.

– Det är föreningslivet som ser till att flyktingarna i Västervik får vara delaktiga i vår kommun. Och nu har även den här föreningen anmält sig, det känns tryggt och bra på alla vis.

Invigningsprogrammets första punkt är trollkarlen Ramondo. Han äntrar scenen till hårdrock och förvandlar raskt en ballong till en vinflaska som sedan verkar lösas upp inuti en plastpåse. Han bjuder upp en kvinna på scenen och trollar kvickt bort hennes guldring. Ett barn ur publiken, Vilde, får också komma upp på scenen och han får lära sig hur man trollar fram en golfboll.

Efter trollkarlen är det Jasmine Skoog med kompmusiker som tar plats. Svenska klassiker som "Himlen är oskyldigt blå" och "Sång till friheten" blandas med Beatles och låten "Man must dance" av det svenska bandet Johnossi.

– Den är väldigt svängig så ni får gärna börja dansa om ni vill, säger Jasmine.

Det är en klassisk folkpark som Janne Näsström sett framför sig när han byggt upp Varieté Marsbäcken och nog är det en känsla av park. Utanför tältet säljs fika och i gräset sitter barnfamiljer och njuter av solen. Vissa tekniska problem finns, bland annat verkar mixerbordet plötsligt få eget liv och drar igång hög rockmusik mitt i Jasmine Skoogs sång, men sånt kan man bortse från när det är premiär. Stämningen är ändå på topp.

På invigningen uppträdde även en loppcirkus, en fakir och Thorleif Torstensson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!