Polisen: Finns vittnen till knivdådet

Den 17-åring som misstänks för knivskärningen på Lysingsbadet under tisdagskvällen ska enligt polisens uppgifter ha varit på besök hos 32-åringen.

10 februari 2016 10:07

Det var vid 20-tiden på kvällen som en svårt knivskadad man kom in till akutmottagningen i Västervik. Sjukhuset kontaktade polisen, som någon timme senare kunde gripa en 17-åring som misstänkt för att ha knivskurit 32-åringen. Dådet ska ha skett på asylboendet på Lysingsbadet och det var också där 17-åringen greps.

Ulf Karlsson, informationsansvarig på polisen, berättar att det finns vittnen till händelsen, och att de ska förhöras under dagen. Några förhör har redan hållits.

Enligt polisen bodde offret, den 32-årige mannen, i en av stugorna på Lysingsbadet. Även 17-åringen bodde på området. Han ska, enligt uppgifter från polisen, under tisdagskvällen ha kommit på besök hos 32-åringen. Exakt vad som sedan hände, och varför, vet inte polisen ännu.

– Det som kommer att ske i dag är att man försöker ta reda på vad det är som har spårat ur, säger Ulf Karlsson.

Enligt den senaste informationen från polisen är 32-åringen allvarligt skadad, och inlagd på intensivvårdsavdelningen. 17-åringen har anhållits som misstänkt för mordförsök.

Brottsplatsen har spärrats av för en teknisk undersökning och kläder som den knivskurne bar har tagits i beslag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Caroline Petersson