Några tappra själar tog sig till allsången

För många betyder sommarmåndagar ett besök i staden för allsång i Stadsparken. Vi besökte Krona och Klavér som höll allsång i en regnig stadspark.

15 juli 2019 21:00

Även att måndagseftermiddagen varit ruggig så är stämningen ändå positiv i Stadsparken när det nalkas allsång.

– Vi har hållit på med de här aktiviteterna i nära 18-år och nästan aldrig ställt in. I sommar har vi ett 30-tal aktiviteter, varav nio är allsångskvällar, säger Arne Meijer som är en av arrangörerna.

Arne Meijer berättar att dagens allsångband "Krona och Klavér" är en samling lokala musikanter där många är veteraner när det kommer till allsång i stadsparken. Den ideella aspekten är något som hjälper att locka folk till parken menar han:

– De flesta av våra besökare är något äldre, i pensionsåldern. Vissa av dem kanske aldrig kommer ut på aktiviteter då de flesta evenemang kostar. Att vi har gratis entré lockar många besökare.

I måndags hade allsången inte vädermakterna på sin sida utan regnet duggar och öser bitvis ner över publiken. Trots vädret så är det en god ton bland de 40-talen besökarna och nästan alla sjunger glatt med i sångerna.

– Vi är ovana besökare till allsången och kom med i dag på grund av en vän som drog med oss. Vädret är inga problem så länge man har rätt kläder, säger Pia och Sven-Åke Bengtsson.

Från scenen hörs en av musikanterna skämtsamt fråga sig varför ingen har byggt tak över stadsparken ännu. När sången "Jag tror på sommaren" börjar spelas medan regnet öser ned så är det vissa som inte kan hålla sig för skratt över ironin. Regnet är trots allt en del av den svenska sommaren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robert Preusse

Ämnen du kan följa