Keyyo heter egentligen Kristina Petrushina och är 20 år gammal. Som 13-åring började hon göra youtubevideos och hon har nu över 360 000 följare. Hon gör till exempel humorsketcher, både där hon spelar karaktärer eller är sig själv.

– Vi jobbar med att utgå från ungdomarnas intressen. Förra året var Petter här och det var väldigt uppskattat. Vi valde Keyyo eftersom vi tycker hon har en intressant bakgrund, till exempel har hon berättat om att hon blivit mobbat och det är alltid ett aktuellt tema, säger Katja Vrettou, utbildningskoordinator på Campus Västervik.

Det blir ingen regelrätt föreläsning utan Västerviks-Tidningens Christoffer Nielsen kommer att intervjua Keyyo.

– Vi ska ha ett samtal på scenen. Jag kan erkänna att jag inge visste vem hon var, men efter att ha läst om henne och sett en massa av hennes videos tycker jag att hon verkar vara en jättespännande person, säger Christoffer Nielsen.

De kommer prata om hur allt började för henne, fram till vad hon gör i dag.

– Och det är särskilt en sak jag vill fråga henne. Hon spelar olika roller på Youtube, men jag undrar om Keyyo själv är en roll. Hon heter ju egentligen inte Keyyo. Är det kanske så att det också är en karaktär?