Här är länets bästa rastplats

Långsjön har åter igen – för fjärde året i rad – utsetts till länets bästa rastplats. Detta enligt riksförbundet M Sverige (tidigare Motormännen).

11 juni 2019 17:30

Det är kriterier som bland annat tillgänglighet, säkerhet, utrustning, funktionalitet och skötsel som legat i fokus när förbundets respektive vägombud utsett de bästa rastplatserna i Sverige.

Sammantaget bedömdes under 2018 cirka 250 viloställen för bilburna, runt om i hela landet.

Bengt-Erik Nilsson är en av dem som bedömt rastplatserna i Kalmar län och han förklarar vad det är som får Långsjön att sticka ut och hamna i topp.

– Rastplatsen är lättillgänglig, familjevänlig och ligger mycket naturskönt, säger han.

Han poängterar att den inbjuder till paus och kan erbjuda avkoppling vilket i sig är trafikfrämjande.

– Det är ju viktigt att vara utvilad när man kör bil, säger han.

Möjligheten att bada, grilla och kanske till och med ta sig en liten båttur innan man sätter sig bakom ratten igen ger också pluspoäng.

Ett litet minus är att det kan bli trångt här under högsäsong.

– Rastplatsen kunde gärna ha fått vara något större, med några fler parkeringsplatser.

– Man kan visserligen parkera på andra sidan vägen men det är inte optimalt att sedan gå till fots över den trafikerade vägen (väg 40) till sjön. Det är visserligen en 70-sträcka men alla respekterar tyvärr inte hastighetsgränsen, säger Bengt-Erik Nilsson.

Andra rastplatser i Tjustbygden som han själv uppskattar är rastplats Botorpström vid E22, strax söder om Västervik, och Tindered intill E22 i norr.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lotta Gometz

Ämnen du kan följa