Här är KLT:s senaste satsning

Nå Stockholm på runt fyra timmar med kollektivtrafik? Ja, det blir snart verklighet i länet.

15 maj 2019 12:09

Idag lanserade KLT sin senaste satsning; en så kallad ”superbuss” som ska göra en resa från Oskarshamn upp till Stockholm möjlig på runt fyra timmar.

– Tanken med superbussen är att underlätta för resenärerna att ta sig till Norrköping och vidare upp till Stockholm. Det ska vara relativt få stopp på vägen för att korta ned resetiden, i övriga länet handlar det om stopp i Västervik och i Gamleby vid E22, säger Roland Åkesson (C), ledamot i kollektivtrafiknämnden i Region Kalmar län, i ett pressmeddelande.

Från och med den 17 juni kommer resenärer att kunna ta 07:50-bussen från Oskarshamn och vara framme i Norrköping 10:40. Där får de sedan byta till en annan norrgående buss eller tåget. På så sätt kan smålänningarna nå Stockholm redan vid lunchtid.

– Men det här är bara början av utvecklingen. Blir linjen uppskattad vill vi gå vidare och utveckla trafiken med fler avgångar med start redan 2020, säger Björn Brändewall (L), ledamot i kollektivtrafiknämnden i Region Kalmar län, i ett pressmeddelande.

Meningen är att den nya, snabba busstrafiken ska skapa en bättre och mer ekonomiskt försvarbar resemöjlighet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Cissi Säfström

Ämnen du kan följa