På måndagen lämnades sköldpaddorna in till polisen i Västervik, som gick ut på sin Facebooksida för att efterlysa ägaren. Ingen hörde av sig under måndagen och djuren är nu omhändertagna av Trollskogens hund- och kattpensionat utanför Oskarshamn, på uppdrag av polisen.

– De kommer att veterinärundersökas. Jag har tagit kontakt med en veterinär i Kalmar som är specialist på kräldjur, säger Sören Westerholm, från Trollskogens hund- och kattpensionat.

Under onsdagen kommer de att undersökas av veterinär, men verkar än så länge pigga. Hos Sören Westerholm har de fått en egen bur, med sand att gå i och en egen värmelampa.

Artikelbild

– Och de får ett smörgåsbord av sallad och örter som de ska ha, så de har det nog bra så länge, säger han.

De tre sköldpaddorna fick tillbringa förmiddagen i receptionen på polisstationen i Västervik i den svarta plastback där de lämnats på fredagen. Personalen berättar att ingen på plats visste vad det är för slags sköldpaddor eller hur de ska skötas, så de googlade på sköldpaddor under förmiddagen.

– Men det är svårt, alla ser ju likadana ut! säger en av medarbetarna på polisstationen.

Lisa Koblanck, kommunpolis, la upp inlägget på Facebook. Hon säger att mannen som kom in med dem hittade dem i soprummet på fredagen och att han själv tog hand om dem under helgen.

Artikelbild

Vilken kunskap har Västervikspolisen om sköldpaddor?

– Ingen. Det krävs en hel del kunskap. Vissa ska ha det varmt, andra ska ha det kallt och de ska ha olika underlag.

Artikelbild

| Denna bild är ett collage.

Polisen vill gärna komma i kontakt med sköldpaddornas ägare.