Fullt byggdrag på Långrevet

Bostadsbolaget bygger just nu både trygghetsboende och särskilt boende på Långrevet i Västervik. Till våren 2018 ska allt vara klart.

1 februari 2017 07:30

Byggnationen började i augusti förra året och är just nu inne i en intensiv fas. Bostadsbolagets egen byggavdelning har cirka tio personer på plats dagligen och ungefär lika många skickar de olika underleverantörerna dagligen till Långrevet.

Erland Tingestedt är projektledare och berättar om planerna.

– Vi bygger ett trygghetsboende med 18 lägenheter och ett särskild boende, med 30 lägenheter, säger han.

Arbetet har gått bra, nyfikenheten från de boende i området har mattats av något, säger Pär Liffner, som är avdelningschef för byggverksamheten på Bostadsbolaget.

– Vi ligger helt enligt planerna. Det är ett omfattande bygge som får ta tid, men än så länge ser det bra ut, säger han.

Bilden bekräftas av Marcus Johansson, som är lagbas.

– I början fick vi lite frågor, mest om cykelbanorna. Nu flyter allting på, jag tycker att arbetet går bra, berättar han.

Erland Tingestedt visar på ritningarna för bygget. Två huskroppar, som förut rymde förskolor på nedre botten och hyreslägenheter ovanpå, görs om helt. Egentligen är det bara skalet kvar av byggnaderna, resten är "urblåst" och nya väggar, elsystem, avlopp, värmesystem sätts in. Lägenheter börjas ta form.

– Det är bara vissa stommar kvar av de gamla hyreshusen. Vi har kommit längst med det särskilda boendet. Det blir mindre lägenheter som så klart måste bli fullkomligt tillgängliga för de boende. Det gäller även trygghetsboendet, tillgängligheten är enormt viktigt, säger Erland Tingestedt.

Det befintliga särskilda boendet Korallen byggs ihop med det nya, via en ny avdelning för personalen. Där går också en gräns och byggbolaget PGJ från Oskarshamn tar över.

– VI bygger personalutrymmet och ska snart gjuta plattan till det nya tillagningsköket. Vi kommer också att bygga det atrium som blir gemensamma utrymmen, säger Tobias Brink från PGJ.

Atriumet kommer att vara det mest iögonfallande.

– Det kommer att få mycket fasadglas och vi ska få in mycket grönska också, för att det ska bli trivsamt för de boende, säger Erland Tingestedt.

Det särskilda boendet ska vara klart till sommarsemestern i år, efter den är det inflyttningsdags. Trygghetsboendet ska vara klart för inflyttning våren 2018.

– Lägenheterna blir tvåor om 75 kvadratmeter. Vi vet att de är väldigt populära och de kommer nog att gå åt ganska snabbt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Johansson

Ämnen du kan följa