Följ med in i nya häststallet

Under söndagen invigdes det nya häststallet på Målserums ridskola. Bertil Wilén, ridskolechef, är mycket nöjd med resultatet. "Trevligt både för oss människor och hästarna", säger han.

15 april 2019 17:03

Under hösten revs A-stallet, B-stallet och D-stallet på Målserums ridskola. Byggnationen av två nya, moderna stall sattes igång och under söndagen kunde de första hästarna flyttas in i det första stallet, som inrymmer 40 boxar.

– Det känns jättebra. Vi började diskutera för sex år sedan och det har varit många möten genom åren, säger Bertil Wilén, ridskolechef.

I det nya stallet kommer både ridskolehästar och privathästar att stå. Den moderna byggnaden är utrustad med både toaletter och rymliga sadelkammare.

– Det är en trevlig upplevelse för både oss människor och hästarna, det är betydligt bättre luft och mycket ljusare och trevligare. Jag tror att både personal, hästar och våra medlemmar kommer att trivas.

Under söndagen var det officiell invigning för stallet och Bertil hade räknat med 50-60 personer skulle komma. Men när dörrarna skulle slå upp hade 200 förväntansfulla besökare tagit sig till Målserum.

– Vi hade inte räknat med så många personer så det var bara att åka och köpa fler tårtor, säger Bertil och skrattar.

Om två veckor kommer även ladugården vid den tidigare genomfartsvägen att rivas. Där kommer ytterligare ett nytt stall med plats för 30 hästar att byggas. Går allt enligt tidsplan beräknar ridskolan att byggnaden står färdig i september.

Vad betyder det här för ridskolan?

– Det betyder väldigt mycket. Det blir mer lättskött än tidigare och mycket attraktivare att ha sin häst här.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Filip Gustafsson

Ämnen du kan följa