Falska "parkeringsböter" i Gamleby

"Dagens ris till Västerviks kommun som går runt och skriver parkeringsböter på Gamla torget i Gamleby. Nu är vi många som fått dessa märkliga lappar på våra bilar. Skärpning!"

17 augusti 2019 18:00

Så löd ett brev som i veckan kom till VT:s redaktion. När vi ringde upp samhällsbyggnadsenheten, den kommunala avdelning som jobbar med parkeringsfrågor, får vi veta att det inte alls är kommunen som ligger bakom de märkliga lapparna.

Daniel Niklasson är chef för samhällsbyggnadsenheten. Han säger att det är en privatperson som på eget bevåg skrivit ut de kommunala parkeringsföreskrifterna, skrivit under med Christer Ramströms namn och sedan satt fast dem på bilar på Gamla torget i Gamleby. Det var när frågor om "konstiga parkeringsböter" började komma in till kommunen som de blev medvetna om agerandet.

– Vi var som två fågelholkar, både jag och Christer Ramström, säger Daniel Niklasson.

Christer Ramström berättar att det inte känns så bra att någon signerat dessa lappar med hans namn.

– Jag fick frågan från en person i Gamleby som undrade varför jag gick omkring och lappade bilar där på torget. Jag bad honom ta reda på vem det var som lappade dem. Då återkom han med namn. Jag har pratat med personen och låtit honom förstå att så får man inte göra. Jag fick uppfattningen att han förstod allvaret i det och inte kommer fortsätta, säger Christer Ramström, planerare på enheten för samhällsbyggnad vid Västerviks kommun.

– Om det inte upphör så går vi vidare, då blir det initialt en polisanmälan, säger Daniel Niklasson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Lönn Sanna Hogman Fernandi