Ett dubbelfirande på Ludvigsborgsskolan

Ett hundratal elever stod med sina lärare på Ludvigsborgsskolans innergård för att inviga skolstarten och skolans nya uppfräschning.

20 augusti 2019 17:47

– Vi tar ett trefaldigt hurra!

Det säger Caroline Ålund, rektor på Ludvigsborgsskolan, innan en högljudd respons tar vid. Hon står på skolans tak och har precis talat till de jublande elever och lärare som samlats på basketplanen.

Den här dagen är speciell för högstadieskolan. Skolårets första dag är kommen men skolan firar också den renovering som precis tagit slut – en förnyelse som inneburit helt nya elevskåp och nymålade tegelväggar.

– Äntligen kan vi erbjuda en bättre arbetsmiljö för eleverna och lärarna. Bra lokaler är en förutsättning för ett bra lärande, säger Ålund när minglet på skolgården precis tar fart.

För ett år sedan fick skolan pengar från kommunen för att bland annat byta bort de gamla och klottriga elevskåpen som länge väckt obehag hos eleverna. En arbetsgrupp, bestående av lärare och elever, bildades och tog sig an uppgiften att ro projektet i hamn. Under hela det föregående läsåret gick skolan igenom en process där man jämförde olika skåp som kunde inhandlas. Ett led i detta var också ett remissyttrande från klassrummen.

– Det var viktigt att varje enskild elev fick göra sin röst hörd, säger Ålund.

Enligt henne hade eleverna Adrian Eklöv och Clara Edmark en framträdande roll i projektet. Deras röst vägde tungt i arbetsgruppen.

– Vi ville engagera oss och göra något gott för skolan, säger Clara Edmark.

– Slutresultatet blev bra. Jag tror det kommer att uppskattas. Nu känns det fräscht och nytt, säger Adrian Eklöv.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emil Sandgrim

Ämnen du kan följa