En fartfylld konsert med Mojje

Från ett soligt Fiskaretorg till Slottsruinen i Västervik vandrade en färgglad och högljudd kortege. Så inleddes den höjdpunkt som åhörarna hade väntat på: en barnkonsert med Mojje som huvudakt.

11 juli 2019 05:00

Vid lunchtid dansade barnen från Westervik Twirling Troop sig framåt mot Slottsruinen, ackopanjerade av Hultsfred sommarorkester. Det vankades konsert för allmänheten.

– Vi anordnar den här showen som ett komplement till Visfestivalen. Det är viktigt för oss att barnen får en egen fest och att den är gratis. Alla ska ha möjlighet att komma hit, säger Pontus Larsson, ordförande i föreningen Visan.

Och nog blev det en fest. Cirka 1 200 personer kom. Besökarna bjöds på Piggelin-glassar och bananer vid ruinens ingång. Det avnjöts under en kort publikuppvärmning med spexarna Ola och Erik Berg, alias Qvennarn, i strålkastarljuset.

– De är väldigt roliga men nu ser jag fram emot Mojje, säger treåriga Ester Gustafsson från Västervik.

Skratten från publiken hade nästan inte lagt sig förrän kvällens huvudakt var igång. På scen bjöd Mojje med flera på en fartfylld timma, där såväl barnvisor som egna låtar framfördes, allt medan publiken applådererade eller sjöng med. Halvvägs in i konserten bjöds även en från publiken upp på scenen av artisten.

Utvald blev sexårige Stina Olsson från Västervik som fick rungade applåder när hon sjöng med Mojje.

– Jag var jätte nervös men det var kul att få gå upp med Mojje, säger hon.

Hur kändes det att få applåder?

– Det var mäktigt, säger Stina Olsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emil Sandgrim

Ämnen du kan följa