Drill lockar unga förmågor i Västervik

Drill fortsätter att vara en populär sport i Västervik. Att ha roligt verkar vara det viktigaste för fredagens nybörjare.

18 januari 2019 21:30

Under fredagen hade Westervik Twirling Troop start för årets drillkurser för barn och unga på Mejeriet i Västervik. Nybörjare från fem år fick prova på drill gratis, för att se om det kan vara något för dem. Och det verkar det vara. Runt 30 barn dök upp för att prova på. VT:s reporter Filip Gustafsson var också med och provade på, för tidningens räkning ska tilläggas.

Anna Bodjo är ledare och berättar att man började med barngrupper för tio år sedan.

– Då hade vi en grupp men i dag är det sex grupper. Vi vuxna är med i tonåringarnas grupp. Det drar folk, vi behöver egentligen inte annonsera för att det ska komma intresserade, säger hon.

Det börjar med dansuppvärmning för att gå vidare till större lokaler med högre i tak, där kan man kasta sin stav högt om man så önskar.

Isis Bodjo och Majken Hamstedt är hjälplärare. Isis började vid tre års ålder, Majken när hon var sex år. I dag är de 13 respektive snart 12 år gamla.

– Jag gör det för att de är så kul. Det är roligt att vara med och hjälpa till också, säger Majken.

– Det roligaste är nog att uppträda. Fast jag har scenskräck. Men jag ställer mig där ändå, då går det bra, säger Isis.

Kastövningar varvas med snurrövningar, den välbalanserade staven verkar lätt att hantera för de flesta, även för VT:s utsände som till och med hänger med när det ska hjulas.

Eila Johansson Bergh vill prova mer.

– Det roligaste är att dansa. Det känns bra efter första gången, säger hon.

Och hur gick det för Filip?

– Det är kul. Det är lättare med höger hand för mig som är högerhänt, konstaterar han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Johansson

Ämnen du kan följa