Deras företag prisas – är bäst i Sverige

Malin Peterson, på Holmströms Bil i Västervik, är bäst i Sverige på servicerådgivning. Butiken ger dessutom den bästa servicen i landet. Det anser biltillverkaren Nissan som årligen delar ut hedersutmärkelser.

8 juni 2018 20:00

– Jag tror att de använder sig av så kallade "mystery shoppers" som utger sig för att vara vanliga kunder, och det är väl för att kontrollera hur deras åteförsäljare sköter sig, säger Malin Peterson som förstås är mycket glad över utmärkelsen.

– Det är ju en klapp på axeln och ett kvitto på att vi gör bra ifrån oss.

Själv har hon bara varit anställd i företaget i ett års tid och avslöjar att hon faktiskt inte kan särskilt mycket om bilar, men däremot om service.

– Jag har en bakgrund i hotell- och restaurangbranschen, men började tröttna på att arbeta så mycket på obekväm arbetstid. Jag jobbade ju ofta när andra var lediga.

Någon magisk formel för god service finns inte, menar hon.

– Det är så olika från person till person vad man uppskattar. När man arbetar i servicebranschen handlar det nog mycket om att vara lyhörd. Och i viss mån pedagogisk.

– När man servar sin bil ser den ju ofta ut på ungefär samma sätt när man hämtar den som när man lämnade in den, och man kan undra varför den ena eller andra åtgärden kostar så mycket. Då gäller det för oss att kunna förklara. Dels vad som bör göras och vad man vinner på att göra det, dels varför det är viktigt, så att kunderna känner att de får bra valuta för pengarna.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att den ena dagen inte är den andra lik och att jag har så duktiga medarbetare. De har dessutom stort tålamod med mina "dumma" frågor om bilar och försöker förklara så gott de kan. Det är guld värt!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lotta Gometz

Ämnen du kan följa