De ska ta över gästhamnen

Nu har Blankaholms gästhamn fått nya arrendatorer. Förutom att ta emot båtar och husbilar satsar de på ekoglass.

16 juni 2019 07:00

– Det har gått otrolig fort, säger Hilma Momark som tillsammans med sin man Wille Momark nyligen tagit över driften av Blankaholms gästhamn.

Wille Momark är ett välkänt ansikte i trakten. Mellan 2004 och 2011 drev han lanthandeln i Blankaholm. Sedan något år tillbaka arbetar han som säljare av Sänkdalens glass, en krav-certifierad glass som tillverkas på Vikbolandet. Dessförinnan var han platschef på GB-glass i Linköping.

– Vi letade egentligen efter en gård, men så hittade vi ett hus här i Blankaholm som vi föll för direkt. Sedan dök möjligheten upp att driva gästhamnen. Vi tycker att det finns stor potential här. Närheten till havet och det idylliska läget, men det krävs en hel del arbete. Den här säsongen kommer till exempel inte bryggan att kunna nyttjas fullt ut, eftersom den yttre delen är i dåligt skick.

I den lilla byggnaden precis invid bryggan håller Hilma på att fixa med nya gardiner och ställa i ordning. Kaffekoppar står på rad och frysdiskar står redo.

– Här kommer vi att ha receptionen, enklare fika och glass. Det blir 20 smaker av den ekologiska, krav-märkta glassen från Sänkdalens gård, säger Hilma, som är sommelier och måltidskreatör till yrket.

Det är Hilma som kommer att ha huvudansvaret för verksamheten i vilken ställplats för husbilar, stuguthyrning och gästhamn ingår.

– Det finns stora möjligheter att göra den här platsen charmig tycker vi. På sikt bygger vi upp verksamheten.

kristina.westring@ostmedia.se

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kristina Westring