Chefen dök upp som praktikant i bageriet

Under fredagen praktiserade Katharina Arvidsson, som driver Ica Maxi i Västervik, i butikens bageri. Något som var både lärorikt och roligt tyckte hon.

4 januari 2019 19:30

– Jag började redan klockan fem i morse. Jag tror det är bra att skaffa sig en bättre inblick i verksamheterna och man får en bättre dialog med alla medarbetare, säger Katharina Arvidsson samtidigt som hon är i full gång med att förbereda ostfrallor.

I bageri- och konditoridelen arbetar totalt 12 personer och varje dag produceras 3 000 nybakade frukostbröd.

– Vi började i morse med att baka av bröd. Sedan har jag gjort butterkaka som vi fyllt med vaniljkräm, lagt pärlsocker på bullar och gräddat ankarstock.

Till sin hjälp har Katharina Arvidsson bland annat bageriets teamledare Mats Karlsson.

– Jag tror det är bra för högre chefer att få komma ner på golvet och se hur vi arbetar, säger han.

Hur har hon skött sina arbetsuppgifter?

– Jag tycker att hon har skött sig bra faktiskt. Hon har visat ett bra intresse och det har varit roligt att ha henne här idag.

Samarbetet mellan Katharina och Mats fungerar felfritt när VT hälsar på i bageriet. Men det här är inte första gången som stormarknadens vd testar nya arbetsuppgifter. Tidigare har hon också hälsat på i butikens konditori.

– Jag tror att det är jätteviktigt att som chef vara ute såhär. Dels så är det roligt för egen del, men också nyttigt, fortsätter Katharina.

Vad tror du att dina medarbetare tycker om din insats idag?

– Haha, det får de svara på. Jag har ju absolut ingen erfarenhet alls av bageridelen, när jag började arbete i butik så fanns inte sådana verksamheter. Men det är ett riktigt hantverk att jobba i bageriet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Filip Gustafsson

Ämnen du kan följa