Butiken fortsätter göra egen honung

Förra sommaren valde Ica Maxi i Västervik att satsa på egen biodling. Satsningen var lyckad, och nu väljer man att utöka bisamhället.

3 maj 2018 07:00

Aldelles intill butiken, vid den nyplanterade ängen, inrättades förra året en helt egen bikupa. Tanken på att bidra till den biologiska mångfalden och samtidigt leverera närproducerad honung var något som lockade Icahandlaren Katharina Arvidsson. Bikupan sattes upp, och med hjälp av biodlaren Leif Svensson kunde man under hösten hitta de första egenproducerade honungsburkarna i butikens hyllor. Nu har bisamhället utökats med fyra nya kupor.

– Vi tycker det är jätteviktigt att bidra till den biologiska mångfalden och till vår miljö. Exakt hur mycket mer egenproducerad honung som de nya kuporna kommer framställa är idag svårt att svara på säger Katharina Arvidsson.

Butiken har även planterat en blomsteräng i anslutning till de nya kuporna, där bina i framtiden kommer kunna hämta nektar.

– Den nya ängen, där vi i höstas planterade både träd, buskar och ängsblommor, kommer ge våra bin en bra och trivsam miljö, avslutar Katharina

Honungen från de nya kuporna kommer finnas i butiken redan till början av sommaren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Filip Gustafsson

Ämnen du kan följa