Bröt lårbenet – döms för flera brott

En man i tjugoårsåldern döms till skyddstillsyn efter att han bland annat försökt att sälja en stulen motorcykel och kört bil full.

1 mars 2018 22:00

Mannen var misstänkt för flera brott begångna i slutet av 2015. För några av dem dömdes han i slutet av februari. Enligt domen från Kalmar tingsrätt döms han för brott mot knivlagen, flera fall av ringa narkotikabrott, för olovlig körning, rattfylleri, häleri och för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Enligt domen stal mannen en motorcykel från Stora Trädgårdsgatan i Västervik. Senare försökte han sälja motorcykeln, som nu var förändrad. Bland annat hade någon plockat bort delar och tagit bort dekaler från den.

För den händelsen döms han för häleri och för stölden av motorcykeln.

Mannen döms även för tillgrepp av fortskaffningsmedel efter att han tagit en annan motorcykel och kört iväg med den. Färden slutade illa, han körde in i en stolpe och bröt bland annat lårbenet. Vid det tillfället var han påverkad av både droger och alkohol. I rätten uppgav han att han inte mindes mycket från kvällen det skedde. Däremot hävdade han i förhör att det inte var han som körde, utan en annan man som han träffat tidigare på en fest. Det trodde inte rätten på och ansåg att det var bevisat att han både kört motorcykeln och tillgripit den. Han dömdes även för rattfylleri och olovlig körning efter olyckan.

Tiden efter brotten har mannen spenderat på ett behandlingshem på annan ort i Sverige. Han har genomgått bland annat 12-stegsprogrammet. Därför anser rätten att han ska dömas till skyddstillsyn och till att följa frivårdens program för honom.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa