I början av april kom domen mot den man som misstänkts för två av mordbränderna i Loftahammar. Mannen som är i 50-årsåldern frikändes från anklagelserna om mordbränderna då tingsrätten ansåg att bevisen inte räckte till för att fälla honom. Han dömdes dock till ett års fängelse för två fall av grov stöld, ett fall av häleri och ett fall av försök till grov stöld. Han dömdes även till att betala sammanlagt 7 000 kronor i skadestånd till tre personer.

Domen överklagades av både åklagaren och den tilltalade mannen och den 7 juni börjar förhandlingarna i Göta hovrätt. Christoffer Järneström skriver i sitt överklagande att hans klient vill att samtliga åtal förutom det för häleri ogillas av hovrätten. Han vill att hovrätten meddelar en dom som inte är frihetsberövande och att han snarast ska släppas ut ur häktet där han suttit sedan i början av mars.

– Det är en överprövning av tingsrättens dom, det är en repris av tingsrättsförhandlingarna med samma underlag. Jag kommer hävda att det var en korrekt bedömning av tingsrätten att fria min klient från mordbrandsanklagelserna, säger Christoffer Järneström.

Även åklagare Bengt Wahlström har överklagat tingsrättens dom och han yrkar på att mannen ska dömas för två fall av mordbrand och ett fall av grov stöld, alternativt häleri. Om mannen döms för ytterligare brott yrkar Bengt Wahlström på att mannens fängelsestraff ska bli längre än ett år.

VT har sökt Bengt Wahlström.