För grejen är, berättar konstnären själv, att man inte behöver vara så fasligt bra på att teckna för att kunna skapa konst med decoupagetekniken.
Man utgår från en bild som man skrivit ut eller klippt ut. Den klistrar eller målar man fast på duken och blöter ned med färg. När den sedan torkat kan man blöta upp igen, och förhoppningsvis har bilden gjort ett permanent avtryck på duken. Från det kan man bygga vidare.
– Det är ett sätt att sänka tröskeln till konstnärligt skapande, det behöver inte vara krångligt, säger Hansi Kobes.
Själv målar han både abstrakt och naturalistiskt, idéerna vill aldrig sina, trots att han blivit 83 år, och kroppen börjar svika honom.
Ulrika Pecher och Jan-Peter Brinkby är två av deltagarna. För dem är workshopen är "rolig grej".
– Jag försöker hitta på något nytt att göra varje år, ett år band jag böcker. Genom att prova på sånt här tror jag att hämningar kan lossna, det blir roligt! säger Jan-Peter.
– Det är kul att experimentera, fyller Ulrika Pecher i. Vi är ett litet gäng som brukar hitta på saker tillsammans, och det är kul att göra något.
Kristina Nilsson håller också hon på med uppgiften, det är självporträtt man utgått från.
– Det är kul att lära sig något nytt. Jag målar lite i akvarell annars, och nu börjar jag fundera på hur jag ska få ihop de här två teknikerna.
Katarina Arvidsson är också med. Hon säger kort och gott att decoupage är: skitkul!
– Det här är min andra workshop men jag är anmäld till fyra totalt, säger hon.