Visst blir det program i Gamleby folkpark

Tack vare ett givande samarbete med Västerviks Teaterförening så kan Gamleby folkpark även i år bjuda på program och främst barnprogram. Första evenemanget kommer direkt efter skolans slut och då blir det även en loppmarknad enbart för barn. Styrelsen kämpar hårt för att också Rockabilly-kvällen ska kunna genomföras.

Visst blir det program. Gamleby folkpark bjuder även i år på en serie barnprogram, en stor familjefest med utställningar och hoppas också kunna genomföra Rockabilly-kvällen. Från vänster Susanne Svahn, Anki Sjöberg och Elisbet Sjöstrand.  Foto: HANS BRANDIN

Visst blir det program. Gamleby folkpark bjuder även i år på en serie barnprogram, en stor familjefest med utställningar och hoppas också kunna genomföra Rockabilly-kvällen. Från vänster Susanne Svahn, Anki Sjöberg och Elisbet Sjöstrand. Foto: HANS BRANDIN

Foto:

Västervik2005-05-14 00:25
Den 11 juni heter programmet "Vår uppblåsbara värld, med Hyvelbengt och Jonny Dyckert" - en musikshow där bland annat publiken får vara med och skapa nya sånger och texter. Bakom programmet finns Per Umaerus och Henrik Wallgren som gjort Sveriges Radios julkalender, 2002 "Whitney & Elton Johansson", ett otal serier för barnradion och tre cd med "Jonny & Bengt".
- Samma dag arrangeras en "barnloppis", berättar Anki Sjöberg, Susanne Svahn och Elisabet Sjöstrand i Gamleby folkpark. Det är en loppmarknad enbart av och med barn och ungdom upp till 18 år. En chans att tömma lådorna på prylar och leksaker och samtidigt få en slant till sommaren.
Det stora satsningen blir Folkparksdagen den 20 augusti där artisten blir Rockande clownen Sam. Dessutom blir det dans och knytis i parken.
- Folkparksdagen blir en stor familjedag där traktens företag och föreningar får möjlighet att visa upp sig. Vi hoppas också kunna bjuda på allsång i samarbete med kyrkan.

Dagen efter Folkparksdagen firas Garpedagen i Gamleby och då uppträder trollkarlen Fredrik Eklöv med sin föreställning "Filiokus Fredrik på Sverigeresa" i Unos park, arrangemanget är ett samarbete med Gamleby intresseförening.
Det tredje barnprogrammet blir "Kickan och Kocken" den 21 september. En föreställning med sång, rytmik och musik.
- Vi arbetar stenhårt för att kunna genomföra Rockabilly-kvällen i Gamleby folkpark. Hoppas verkligen att vi lyckas. Andra planer är att arrangera en danskväll i juli och en utställning runt Skyttepaviljongen som fyller 100 år 26 augusti, säger Elisabet Sjöstrand, Anki Sjöberg och Susanne Svahn.
Uppblåsbar värld. Barnprogrammen i Gamleby folkpark blir verklighet tack vare ett samarbete med Västerviks teaterförening. Första programmet är "Vår uppblåsbara värld" med Per Auaerus och Henrik Wallgren. Foto: Johan Hedenström
Uppblåsbar värld. Barnprogrammen i Gamleby folkpark blir verklighet tack vare ett samarbete med Västerviks teaterförening. Första programmet är "Vår uppblåsbara värld" med Per Auaerus och Henrik Wallgren. Foto: Johan Hedenström
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om