Vill att maten är snäll mot både gom och miljö

Västervikskrögaren Henrik Arkåsens purfärska kokbok Ekologiska Smaker har just kommit från tryckeriet. Det är en väl genomtänkt bok med såväl spännande recept som många vackra bilder tagna av fotografen Johnny Franzén.

Västervik2008-09-19 00:07
Som titeln gör gällande är utgångspunkten ett grönt tänkande. Recepten ska resultera i mat som både är snäll mot smaklökarna och miljön. Alla huvudingredienser som används ska gå att hitta som ekologiska varianter i de flesta butiker. Arkåsen inleder med en personlig presentation av sin mat- och livsfilosofi. Han ger också tips på hur man kan tänka i köket, och när man planerar sina inköp, för att ta så stor hänsyn som möjligt till miljön utan att för den sakens skull göra avkall på sina kulinariska ideal.- Det behöver inte alls vara svårt eller krångligt att laga mat och samtidigt äta ekologiskt, säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om