"Viktigt med bra lunch för att klara arbetet"

Att ta en paus från arbetet och äta sin lunch i lugn och ro är viktigt. - Inte bara slänga i sig maten på en kvart, säger dietisten Åsa Wernerström, Västerviks sjukhus.

Cristoffer Källs matlåda - ris, hemmagjord curry, kykling och köttbullar.

Cristoffer Källs matlåda - ris, hemmagjord curry, kykling och köttbullar.

Foto: Karin Hertz

Västervik2010-04-24 00:00
Vid lunchrasten fyller du på ditt förråd och laddar batterierna för att orka med resten av dagen. Då är det viktigt att du har en näringsrik matlåda med dig.- Mitt råd till en bra matlåda är att följa tallriksmodellen. Ät en frukt efter lunchen och gå gärna en promenad också, säger Åsa Wernerström.Dessutom tycker Åsa att det är viktigt med att ta en fika både på för- och eftermiddagen.- Det borde återinföras att ha gott om tid att äta sin lunch. Jag brukar ha lunch under en timme för då mår jag bäst. Detta är från person till person också, men jag tror många mår bättre om de har längre lunchrast.Lunchen är inte bara viktigt för att få i sig den näring som kroppen behöver utan också socialt sett.- Det är en tid då du ofta kommunicerar med andra och kan slappna av. Men du måste själv ta beslutet om att ta hand om dig själv, säger Åsa.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om