"Vi kasserar all gammal köttfärs"

- Vi packar aldrig om någon köttfärs och ändrar aldrig datummarkeringen. Vi kasserar gammal köttfärs. Katarina Arvidsson på ICA Kvantum i Västervik chockades av Uppdrag gransknings avslöjande på onsdagskvällen om hur kollegor lurade kunder att köpa gammal köttfärs.

Västervik2007-12-06 13:12
Monika Ljungkvist som ansvarar för köttdisken på ICA Kvantum i Västervik trodde inte det var sant det hon fick se i programmet.- Det var hemskt, jag fick ont i magen. Jag trodde inte det var sant, säger hon och Katarina Arvidsson instämmer.Dagen efter avslöjandet ville Katarina Arvidsson visa att köttfärsen som säljs i Västervik är att lita på.- Titta här, säger hon och tar fram ett paket köttfärs ur kyldisken. Kolla plasten, den är svetsad. Det är en garanti för att köttfärsen är packad enligt konstens alla regler. Det mesta av köttfärsen köper vi in från ICA centralt som har anläggningar där allt görs rätt.Köttfärs som paketeras på det sättet har en hållbarhet på sex till sju dagar i butikens kyldisk som håller två grader.Hos ICA Kvantum i Västervik mals även lokalproducerad köttfärs. Det rör sig om mellan fem och tio kilo om dagen. Datumstämpeln visar att det håller en dag.- Är det inte sålt morgonen därpå så kasserar vi köttfärsen, säger Katarina Arvidsson och visar även soptunnan.Där fanns ingen köttfärs eftersom allt hade gått åt men där fanns en rad andra köttprodukter där datumet gått ut.- När det gäller köttfärs kasserar vi cirka fyra procent om året. Det gäller att personalen har känsla för hur mycket vi ska hem. Vi får leveranser sex dagar i veckan och vi kan styra mängden på ett bra sätt.Katarina Arvidsson berättar att hon inte fått några som helst kundreaktioner på programmet. Hon går i god för att det är bästa tänkbara produkt som kunden köper.Att provtagningarna ska skärpas är något som hon och Monica Ljungkvist ser fram emot.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om